Blog

Çanakkale Genel

Çanakkale Gezisinde Ne Giyilir? Yanıma Ne Almalıyım?

Çanakkale gezisinde ne giyilir? merak ediyorsan doğru yerdesin. Günübirlik veya birkaç günlük turda çantanda neler olmalı? Tarih ve doğal güzellikler açısından zengin bir şehir olan

Çanakkale Genel

Çanakkale Türküsü Hikayesi

Çanakkale Türküsü hikayesi tahmin edebileceğiniz gibi Çanakkale Savaşına dayanmaktadır. Türkünün asıl kaynağı ise o yıllarda 11 yaşında olan Seyfullah Nutku’nun annesine yazmış olduğu mektuptur. Seyfullah’ın

Gezilecek Yerler

Karabiga; Tarihi Doku ve Muhteşem Doğa

Karabiga bugün Çanakkale ili Biga ilçesine bağlı belde statüsünde olan ve Kaleler olarak tabir edilen bölgededir. Biga ilçesine yaklaşık 20 Km mesafede olan Karabiga tarihi

Biga Hakkında

Varoluş Destanını Yazan Bigalı Mehmet Çavuş

Çanakkale’de adeta bir ‘’Varoluş Destanı’’ başlatan Bigalı Mehmet Çavuş bir fitilin ateşlenmesine vesile olmuştur. 1915 yılında Çanakkale geçilmez diyen kahraman Türk askerleri, tüm dünyaya haklı mücadelelerini büyük bir başarıyla kanıtlamışlardır.

Biga Hakkında

Biga Devlet Hastanesi Doktorları

Biga Devlet Hastanesi doktorları hakkında kısaca bilgiler vermeden önce; Biga Devlet Hastanesi ve Biga Devlet Hastanesi bölümleri konularında bilgiler vermek daha yerinde olacaktır.

Yerel Lezzetler

Biga’nın Meşhur Geleneksel Peynir Tatlısı

Biga’ya özgü meşhur peynir tatlısı tarifi pek çok farklı kaynakta bulunsa da herkes aynı ölçüyü tutturamayabilir. Peynir tatlısı, Türkiye’nin Marmara Bölgesi’nde yer alan tarihi ve kültürel zenginliklere sahip bir ilçe olan Çanakkale’nin Biga ilçesine has bir yerel lezzettir.

Biga Hakkında

Biga’da Bir Gün

Doğal güzellikleri ile sizleri adeta büyüleyecek olan Çanakkale Biga’da yeni bir sabaha merhaba demek için pek çok seçenek bulunuyor.

Yerel Lezzetler

Muhteşem Tarihi Lezzet Biga Köftesi

Biga köftesi için temel malzeme dana kıyma ve içine konulan yüzde on miktarda ekmek içidir. Köftenin başarısının temelini, tarifi oluşturur.

Yerel Haberler

Kurban Kesim Yerleri İçin Başvuru Tarihi Belli Oldu

Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile çalışmalar da hızlandı. Vekalet yolu ile kurban kestirmek isteyen ve Biga Belediyesi’ne ait Mezbaha Tesisleri ile Biga Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı’nda kurban kesimi yapacak olan vatandaşlar için başvuru tarihi belli oldu.

Yerel Haberler

Şehidimiz var! Yeniceli Şehit Uzman Jandarma Aydın Ceylan

Siirt’e yürütülen Şehit Jandarma Yüzbaşı Doğan Sevinç operasyonunda çıkan çatışmada bir kişi şehit oldu. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Aydın Ceylan’ın (33) memleketi olan Çanakkale ili Yenice İlçesinde bulunan evine Türk bayrağı asıldı.

Biga Hakkında

Biga’nın Köyleri

Biga, bünyesinde 108 adet köy barındırmaktadır. Her biri kendine has güzellikleri bizlere sunan Biga ve köylerinde tarım ve hayvancılık ön plana çıkmaktadır. Biga ilçe merkezi olarak denize kıyısı bulunmasa da özellikle Kemer Köyünde bulunan Uzundere Plajı sayesinde deniz turizmine de ev sahipliği yapmaktadır.

Daha Fazla İçerik Yok

Bültene Abone OL

Ücretsiz bültene abone olarak, Biga ile alakalı son güncellemelerden anında haberdar olun.